Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pržene šnicle od pilećih bataka u gril tiganju

Pržene šnicle od pilećih bataka u gril tiganju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pržene šnicle od pilećih bataka u gril tiganju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Poslužite pržene pileće šnicle uz odgovarajuću salatu ili drugi prilog po izboru"

Potrebni sastojci

  • šnicle od bataka - 1 kg
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena, izgnječen (po želji)
  • majčina dušica
  • soja sos
  • maslinovo ulje
  • šećer - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od belog pilećeg mesa su obično suve, a prednost šnicli od bataka je to da meso nije suvo. Ipak, pitanje je ukusa šta ko više voli.

Uzmite batake i odstranite meso sa kostiju.

Kada to završite, napravite nekoliko rezova popreko na mesu.

Lagano izlupajte meso da dobijete jednaku debljinu šnicle.

Meso možete da stavite između dva lista folije i da ga tada izlupate čekićem za meso.

Pomešajte sve začine i dobro ih promešajte.

Ubacite smesu začina u kesu, ubacite šnicle i sve dobro protresite da se šnicle oblože.

Zavežite kesu i ubacite je u frižider na jedan dan ili do uveče, kada ćete pripremati šnicle.

Pripremite gril tiganj. Postavite ga na vatru da se zagreje veoma dobro i onda postavite šnicle na njega.

Šnicle pržite prvo sa strane kože, a kada su gotove, okrenite ih na drugu stranu.

Pržene šnicle od pilećih bataka na gril tiganju su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: