Način pripreme
Tepsija se prethodno podmazuje istopljenom masnoćom i nabrašni se.
Jaja i šećer se mute (30 minuta), stavlja se vanila, kakao, 2 čaše brašna, sve ovo se brzo stavlja dok smesa ne spadne.
Sipa se i vreme trajanja pečenja zavisi od rerne... u mojoj je slatki rolat gotov za 16 minuta.
Kada bude gotov, vadi se iz rerne, kako bi se malo ohladio. Krpa se namokri, pre nego što se kora ohladi, i raširi se, pažljivo se vadi, patišpanj kora ne sme da se iskida i stavlja se na mokru krpu;
Zatim se premazuje prethodno na vodenoj pari istopljenom čokoladom - sa malo kravljeg maslaca istopljenom.
Sa jedne strane se premazuje čokoladom, istopljenom na vodenoj pari sa kravljim maslacem, a sa druge strane se premazuje kiselom pavlakom i uvija se.
Ukras - čokolada, kisela pavlaka, štapići i karamelizovani orasi;
Karamelizovani orasi - šećer se istopi i kada počne da se cedi, stavljaju se orasi i izmeša se.
Jedite sa povodom i bez povoda ovaj ukusni čokoladni rolat.