Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Čokoladna slast Načko

Čokoladna slast Načko

Betina StankovaBetina Stankova
Početnik
58
Čokoladna slast Načko
Fotografije: Betina Stankova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Jedite sa povodom i bez povoda ovaj ukusni čokoladni rolat."

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • vanila
  • brašno - 2 šolje
  • kakao - 5 supenih kašika ili dok smesa ne potamni
  • prašak za pecivo - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Tepsija se prethodno podmazuje istopljenom masnoćom i nabrašni se.

Jaja i šećer se mute (30 minuta), stavlja se vanila, kakao, 2 čaše brašna, sve ovo se brzo stavlja dok smesa ne spadne.

Sipa se i vreme trajanja pečenja zavisi od rerne... u mojoj je slatki rolat gotov za 16 minuta.

Kada bude gotov, vadi se iz rerne, kako bi se malo ohladio. Krpa se namokri, pre nego što se kora ohladi, i raširi se, pažljivo se vadi, patišpanj kora ne sme da se iskida i stavlja se na mokru krpu;

Zatim se premazuje prethodno na vodenoj pari istopljenom čokoladom - sa malo kravljeg maslaca istopljenom.

Sa jedne strane se premazuje čokoladom, istopljenom na vodenoj pari sa kravljim maslacem, a sa druge strane se premazuje kiselom pavlakom i uvija se.

Ukras - čokolada, kisela pavlaka, štapići i karamelizovani orasi;

Karamelizovani orasi - šećer se istopi i kada počne da se cedi, stavljaju se orasi i izmeša se.

Jedite sa povodom i bez povoda ovaj ukusni čokoladni rolat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: