Način pripreme
Ja sam izabrala da napravim sorbe od dve voćke koje se dopunjuju i po mom mišljenju čak nije potrebno dodabati zaslađivač, ali ukoliko vama nije dovoljno slatko, stavite neki tečni zaslađivač, med na primer.
Meni lično sorbe najbolje ispada ako se prvo pasira naseckano voće, sa dodatkom limunovog soka za svežinu. Nakon toga se stavlja posuda u odeljak frižidera ili u zamrzivač.
I sada dolazi malo dosadan deo sa mućenjem na svakih pola sata, sat vremena kako se ne bi dobila jedna velika voćna kocka leda, zato mora da se meša. Nakon četiri, pet mešanja, već je gotov i više se ne meša.
Ja sam hladni desert poslužila na kori od lubenice. Veoma rashlađujuće tokom toplih letnjih dana.
Ukoliko vas ovaj način sa mešanjem zabrinjava, možete napraviti sorbe od lubenice i banane na drugi dobro poznat način, prvo zamrzavamo naseckno voće, posle pasiramo i stavljamo u kutiju zamrzivača.
Pored sorbea sa lubenicom i bananom, preporučujemo da napravite neki ukusan šejk ili zdrav smuti.