Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske krmenadle sa prelivom od tikvica i šargarepe

Svinjske krmenadle sa prelivom od tikvica i šargarepe

IrenaIrena
Početnik
17929700
Svinjske krmenadle sa prelivom od tikvica i šargarepe
Fotografije: Irena
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Kako da krmenadle budu ukusne i sočne? Evo recepta, probajte i pišite nam svoje utiske."

Potrebni sastojci

  • svinjske krmenadle - 1 kg
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 6 - 7 kom.
  • tikvice - 3 - 4 kom.
  • sok od paradajza - 300 ml
  • začin - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • ulje - prema potrebi
  • so - po ukusu
  • voda - za dosipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske krmenadle odvojiti od kostiju i posoliti po ukusu. Zagrejati ulje i zapeći meso sa obe strane, pa ga prebaciti u tepsiju.

Na ulju na kojem se peklo meso uzdinstati crni luk isečen na kockice. Šargarepe oljuštiti i narendati na krupnijem sečivu na trenici. Dodati šargarepu luku i dinstati uz dosipanje vode prema potrebi.

Tikvice oljuštiti i narendati na trenici, pa ih pomešati sa ostalim povrćem. Umešati začin i biber i dinstati još nekoliko minuta.

Uliti sok od paradajza i sve sastojke dobro sjediniti. Preliv od povrća preliti preko mesa i ravnomerno rasporediti.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok meso ne omekša, a suvišna voda ne ispari.

Svinjske krmenadle sa prelivom od tikvica i šargarepe su veoma ukusne i sočne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: