Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Pivske svinjske krmenadle u đuvečari

Pivske svinjske krmenadle u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Pivske svinjske krmenadle u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 4
09/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Đuvečara je idealan način za pripremu krmenadli, zato što čuva njihovu sočnost i krtost"

Potrebni sastojci

  • svinjske krmenadle - 4 komada
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 300 g, sterilizovane
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • topljeni sir - 150 g
  • pivo - 150 ml
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite krupno krompir, a šargarepu na kolutiće. Sipajte ulje u đuvečaru. U posudu stavite krompir, šargarepu i pečurke.

Dodajte malo aleve paprike, so po ukusu i ostale začine. Lepo promešajte i sipajte u đuvečaru, i ređajte i krmenadle.

Sipajte pivo, iscepkajte topljeni sir i poklopite đuvečaru. Pecite na 170-180 stepeni oko 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: