bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske krmenadle u sosu

Svinjske krmenadle u sosu

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
40
77
Svinjske krmenadle u sosu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
"Perfektni kotleti se pripremaju baš ovako kako je napisano u ovom receptu!"

Potrebni sastojci

  • svinjske krmenadle - 6 komada
  • ulje - 2 kašike
  • limunov sok - od ½ limuna
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • senf - 1 kašika
  • so
  • biber
  • ruzmarin, suvi
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete istucite čekićem za meso. Napravite smesu od smrvljenog belog luka, ulja, soka od limuna, senfa, bibera, ruzmarina i majčine dušice.

Smesom premažite krmenadle. Ostavite ih u frižideru da odstoje bar dva sata, kako bi meso moglo da se začini i primi arome.

Krmenadle poređajte u pleh i prelijte ih sa malo ulja. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom. Meso pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta (u zavisnosti od debljine krmenadli – može i više).

Malo pre nego što krmenadle budu gotove, skinite foliju da se lepo zapeku. Prilog uz ovo jelo može biti različit - kuvani pirinač, prženi ili kuvani krompir, pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: