Svinjske krmenadle u kremastom umaku

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
254
216
602
15
25/02/2021
"Savršen recept da impresionirate goste na ručku"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • svinjska krmenadla - 3 veća kom. (6 manjih)
  • luk - 2 veće glavice
  • bujon - 300 ml (mesna kocka)
  • kisela pavlaka - 3 pune kašike
  • brašno - 2 ravne kašike
  • vorčester sos - 1 kašika
  • mleko - po potrebi
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk iseći na rebarca.

Meso odvojiti od koske, pobiberiti i ispržiti na zagrejanom ulju, da lepo porumeni sa obe strane.

Preručiti na tanjir, pokriti i ostaviti sa strane.

Na istom tiganju pržiti luk da omekša, dodati 200 ml bujona, vratiti meso sa sokovima koje je pustilo, poklopiti i dinstati 12 minuta, uz jedno okretanje kotleta. Ponovo preručiti meso.

Umutiti kiselu pavlaku sa brašnom i preostalim bujonom, dodati u tiganj, kao i vuster sos i dobro sve sjediniti. Po potrebi doliti mleka do željene gustine umaka.

Vratiti meso da se ponovo zagreje, skloniti sa vatre i odmah poslužiti uz prilog po želji.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar