Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Veganski namaz sa pečenim patlidžanom i povrćem

Veganski namaz sa pečenim patlidžanom i povrćem

ZoriZori
Guru
8802815k
Veganski namaz sa pečenim patlidžanom i povrćem
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Sjajan letnji namaz, koji možete poslužiti uz pečeno meso, povrće ili prosto na kriški prepečenog hleba"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, krupan
  • crvene paprike - 4 komada
  • paradajz - 1 komad, veliki, roze
  • ljute paprike - 2 - 3 komada
  • beli luk - 2 čena
  • orasi - 2 supene kašike
  • bosiljak - šaka, listovi
  • sirće - po ukusu, jabukovo ili vinsko
  • šarlan - 2 supene kašike (nerafinisano, hladno ceđeno suncokretovo ulje)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere, posuši i bez guljenja se peče na dobro zagrejanom roštilju ili žaru.

Paprike (paprike ili ljute papričice) se takođe ispeku bez prethodnog uklanjanja drški.

Kada se ohlade, ogule se i istucaju drvenim tučkom zajedno sa opranim listovima bosiljka, jezgrom oraha i oljuštenim čenovima belog luka.

U njih se dodaje prethodno poparen roze paradajz, so, šarlan i sirće po ukusu.

Namaz se dobro izmeša i stavlja u frižider na nekoliko sati kako bi se ohladio i začinio.

Veganski namaz sa pečenim patlidžanom i povrćem je gotov.

Ako ti se recept dopada, probaj i druge naše predloge za namaz od patlidžana, baba Ganuš ili ukusni punjeni patlidžan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: