Veganski namaz sa cveklom i leblebijama

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
19/02/2020
"Neka se svi vegani raduju, jer smo otkrili sjajan namaz sa cveklom i leblebijama za njih "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • cvekla - 300 g, skuvana
  • leblebije - 250 g, iz konzerve ili prethodno skuvane
  • crvena paprika - 1 komad, pečena, oljuštena
  • sok od limuna - 25 ml
  • pasta od susama - 50 g (ili semenke susama)
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 25 ml
  • kimun - 1 prstohvat
  • kari - 1 prstohvat
  • so - 1 kašika, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite cveklu, parpiku i beli luk na parčiće. Stavite ih u posudu blendera ili muktirpaktika zajedno sa zrnima leblebija, oceđenim od tečnosti u konzervi ili vode od kuvanja.

Sipajte maslinovo ulje, sok od limuna, pastu od susama ili semenke susama. Na kraju začinite solju, kuminom i karijem.

Uključite mašinu na srednju brzinu i progresivno povećavajte do maksimuma dok ne dobijete finu pastu.

Rasporedite u posudice i servirajte sa prepečenim kriškama integralnog hleba.

Prijatno!

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar