Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Voćni sladoled»Domaći sladoled sa mangom

Domaći sladoled sa mangom

ZoriZori
Guru
8982905k
Domaći sladoled sa mangom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
6
"Domaći sladoled sa mangom ili veoma prijatnu teksturu i nežan ukus - savršeno letnje iskušenje"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 400 ml
  • kondenzovano mleko - 200 ml
  • mango - 1 komad, meki i dobro sazreo
  • pčelinji med - 2 kašičice
  • menta - sveži listići, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Mango se opere, oguli i nasecka na sitne komadiće.

Kondenzovano mleko i naseckani mango se mikserom izmešaju na niskom stepenu.

U smesu se dodaje kisela pavlaka i meša se špatulom.

Prebacuje se u odgovarajuću posudu sa poklopcem, odozgo se posipa sasvim tankim mlazom pčelinjeg meda.

Posuda sa voćnim sladoledom se pokriva poklopcem i streč folijom i stavlja se u zamrzivač dok se u potpunosti ne zamrzne.

Domaći sladoled sa mangom ima veoma prijatnu teksturu i nežan ukus.

Ako su se stvorili kristalčići u sladoledu prilikom zamrzavanja, izvadite ga iz kutije na desetak minuta pre sipanja porcija.

Domaći sladoled sa mangom se ukrašava listićima sveže mente.

Neka vam je slatko i prohladno!

Ako ti se recept dopada, probaj i naše predloge za rashlađujući sorbe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: