Način pripreme
Surimi štapiće sečemo na tanke trakice po dužini, a nakon toga na sitne kockice. Ostavljamo dva štapića od njih nenaseckana za dekoraciju.
Zelene masline očistimo od koštica, ostavljamo desetak celih, a ostalo takođe naseckamo što je moguće sitnije.
Ogulimo čen belog luka i usitnimo.
U posudi pomešamo iseckane surimi štapiće, beli luk, masline, dodajemo majonez, mirođiju, crni biber po ukusu i dobro izmešamo. So ne dodajemo, zato što su masline dovoljno slane.
Prebacujemo smesu u špric i rvanomerno raspoređujemo na 6 komada krekera.
Od dimljenog lososa sečemo dugačke komade i uvijamo kao ružice, koje takođe stavljamo na krekere.
Antipaste ukrašavamo komadićima surimi štapića, trakicama i kolutićima ljute zelene i crvene paprike, celim maslinama i listovima žalfije.
Antipasto sa pirinčanim krekerima je gotov.
Ako vam se dopada recept, probajte i druge naše recepte za salate sa surimi štapićima ili namaze sa pečenim paprikama.