Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Brza predjela»Pipci od lignje sa maslacem i belim vinom

Pipci od lignje sa maslacem i belim vinom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Pipci od lignje sa maslacem i belim vinom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pipci lignje sa maslacem i belim vinom se serviraju sa ohlađenim belim vinom i neka ste na morskoj plaži"

Potrebni sastojci

  • pipci od lignje - 800 g
  • kravlji maslac - 70 g
  • limun - 1 komad
  • selen - 3 struka
  • belo vino - 200 g
  • crni biber - po ukusu
  • luk - 1 glavice
  • lovorov list - 2 komada
  • crni biber - 5 zrna
  • beli luk - 3 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Lignje se operu, uklone se žilice, izbockaju se viljuškom nekoliko puta i stavljaju se u šerpu sa vodom.

Dodaju se cela zrna crnog bibera, lovorov list i krupno naseckane glavice luka.

Kuvaju se otprilike 20-25 minuta. Vade se i ocede.

Tiganj se podmazuje sa malo maslaca i stavljaju se pipci da se zapeku sa svih strana, nakon toga se stavlja ostali kravlji maslac, belo vino, deo naseckanog selena, istucani čenovi belog luka.

Morski a la minut se začinjava solju i mlevenim crnim biberom. Ostavlja se na umerenom stepenu u tiganju dok vino ne ispari.

Deli se na dve porcije i pipci od lignji sa maslacem i belim vinom se serviraju sa limunom i svežim sitno seckanim peršunom i selenom.

Ako voliš da jedeš lignje, probaj i naše recepte za lignje na grčki način, neobične pohovane lignje i lignje na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti