Način pripreme
Grašak se kuva dok ne bude gotova u ključaloj posoljenoj vodi u koju smo stavili 1 supenu kašiku ulja. Ocedi se i ostavlja sa strane. Ukoliko želite možete koristite konzervisani grašak.
Šargarepa i luk se ogule i naseckaju na tanke kolutove.
U dubokom tiganju se zagreva ulje i dodaju se šargarepa, luk i posipaju se sa malo soli. Zapržavaju se dok se nedobije zlatkasta boja i dok sastojci ne omekšaju.
Nakon toga u tiganj se dodaje oceđena voda od graška i zaliva se limunovim sokom i naseckanim zelenišem (peršun ili mirođija po izboru). Za ljubitelje belog luka ovde je momenat da se doda nekoliko čenova presovanog belog luka.
Salata od povrća se izmeša i skida sa ringle. Poslužuje se topla.
Topla salata sa šargarepom i graškom je veoma ukusna!
Ako voliš da eksperimentišeš u kuhinji, sa graškom preporučujemo da probaš naše jelo od graška, a sa šargarepom preporučujemo ove ukusne torte sa šargarepom.