Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Dinstani surimi štapići sa maslacem, belim lukom i belim vinom

Dinstani surimi štapići sa maslacem, belim lukom i belim vinom

ZoriZori
Guru
8982905k
Dinstani surimi štapići sa maslacem, belim lukom i belim vinom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Da li smo vas iznenadili ovim ukusnim predlogom?"

Potrebni sastojci

  • surimi štapići - 2 pakovanja
  • maslac - 50 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • belo vino - 50 ml
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • crni biber
  • limun - 1 komad, ili pomorandža
  • zelena salata - nekoliko listova
  • peršun - struk
* merne jedinice

Način pripreme

Ako su surimi štapići zamrznuti i nemate vremena da čekate da se odmrznu, u posudu sipajte mlaku vodu i umočite štapiće bez vađenja iz pakovanja. Nakon 15-20 minuta će biti spremni za kuvanje. Skinite celofan sa svakog komada.

U zagrejani tiganj kanite maslinovo ulje i dodajte maslac da se istopi. Ubacite jedan čen belog luka u tiganj na nekoliko minuta da se začini maslac, a zatim ga izvadite.

U posudu sipajte brašno, prstohvat soli, crni biber i uvaljajte u smesu svaki štapić. Zapržite ih na maslacu sa obe strane. Kada su gotovi, dodajte belo vino, zapržite čen belog luka, sok od pola limuna, smanjite temperaturu i poklopite na nekoliko minuta.

Gotove štapiće poređajte u tanjire, koristeći sveže listove zelene salate za podlogu i iscedite drugu polovinu limuna na njih.

Izrendajte malo kore limuna odozgo i pospite crnim biberom i sitno iseckanim belim lukom i peršunom.

Po želji možete napraviti sos od maslaca, vina i limunovog soka (koji vam je ostao u tiganju), tako što zagrejete sve i dodajete uz neprestano mešanje brašno i čašu bujona od povrća. Na kraju dodajte beli luk i iseckan peršun ili mirođiju.

Dinstane surimi štapići sa maslacem, belim lukom i belim vinom su veoma ukusni.

Sa surimi štapićima preporučujemo da probate i neku od naših sjajnih salata sa surimi štapićima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: