Način pripreme
Makarone skuvajte u slanoj vodi dok ne budu gotove.
U šerpu sipajte ulje i kratko propržite sitno iseckani crni i beli luk.
Dodajte šargarepu iseckanu na kockice, kao i mleveno meso koje smo prethodno pomešali sa malo vode, da se dobro homogenizuje sa ostatkom proizvoda.
Dodajte začine i malo tople vode, ostavite da provri.
Pre skidanja sa ringle dodajte sok od paradajza i peršun.
Sipati u tepsiju i posuti rendanim kačkavaljem.
Stavite ih u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok kačkavalj ne bude gotov.
Izvadite makarone iz rerne i poslužite je toplu.
Pečene makarone sa mlevenim mesom i kačkavaljem su veoma ukusne!
Ako vam se dopada recept, probajte naša druga jela od mlevenog mesa kao što su naš pasticio, zapečeno jelo sa mlevenim mesom ili ova ukusna testenina sa mlevenim mesom.