Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Medenjaci sa rumom, cimetom i karanfilićem

Medenjaci sa rumom, cimetom i karanfilićem

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Medenjaci sa rumom, cimetom i karanfilićem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
"Gde god da ih sakrijete, pronaćiće ih po neodoljivoj aromi i pojesti do poslednje mrvice"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • med - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 100 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • amonijačna soda - 1/2 kašičice
  • rum - 2 kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • karanfilić - 1/2 kašičice
  • šećer u prahu - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Penasto umutite maslac, dodajte jedno po jedno jaje, šećer i zagrejani med i dodajte brašno prethodno pomešano sa sodom (amonijačnom i bikarbonom) i mlevenim karanfilićem i cimetom.

Od ove smese umesitetesto, razvijte ga u koru debljine oko 1/2 cm, od nje isecite medenjake različitih oblika, a odozgo ih premažite umućenim jajetom.

Ispecite medenjake sa rumom u ne previše jakoj rerni kratko vreme.

Ako vam se sviđa recept, probajte naše recepte za božićne medenjake ili ove ukusne kolačići sa medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: