Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone na sicilijanski način

Makarone na sicilijanski način

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64116850
Makarone na sicilijanski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusan recept sa makaronima i mlevenim mesom pečenim u rerni, koji ćete želeti da napravite više puta"

Potrebni sastojci

  • makarone - 400 g
  • mleveno meso - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1 veza
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • senf - po ukusu
  • sveže mleko - 2 kašike
  • paradajz pire - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se prži dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i snažno mešajte da se formiraju mrvice. Dodajte peršun, senf, paradajz sos, umućen u sveže mleko.

Začinite solju i biberom. Dobro promešati. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju i ocedite je.

Dodaju se u sos i prebacuju se u pleh. Pospe se parmezanom. Jelo se peče u zagrejanoj rerni oko 10 minuta. Testenina se služi nasečena na komade.

Ako volite makarone, obavezno isprobajte naše recepte za pasticio, ukusne makarone u rerni ili ove fantastične makarone sa mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: