Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Bakalar na sicilijanski način

Bakalar na sicilijanski način

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Bakalar na sicilijanski način
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Nemojte praviti grešku da zovete druge da probaju ovaj ukusni bakalar, poželećete celog sami da pojedete"

Potrebni sastojci

  • filet bakalara - 700 - 800 g
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • limunov sok - sok jednog limuna
  • kora od limuna - 1 kašika
  • kapar - 1 šolja
  • masline - 15 - 20, zelene
  • peršun - 2 vezice
  • beli luk - 4 čena
  • crni biber - 1 supena kašika, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Fileti se iseckaju na krupne komade. Premazuju se maslinovim uljem, limunovim sokom, solju, biberom i ostavljaju se da odmore.

U ostalom maslinovom ulju se dinstaju sitno iseckani peršun, kapar, masline /iseckane na četiri/, beli luk iseckan na kriškice i kora limuna. Na otprilike 3 minute.

U nelepljivu tepsiju se ređaju fileti bakalara i pokrivaju se smesom iz tiganja. Stoje u rerni na 200°C 10 minuta.

Recept za bakalar na sicilijanski način je za 4 osobe, ali mislim da će i za dvoje biti malo. Posebno ako je sa odgovarajućim pićem i u odgovarajuće vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti