Način pripreme
Paprike se seku na dva dela po dužini, očiste se, seku se na romboide od dva centimetara.
Luk se oguli i seče se na široke kolutiće.
U velikoj šerpi se zagreje ulje. Luk i paprike se proprže na nekoliko minuta. Dodaju se crveno vino i paradajzi tako što se paradajzi iseku na krupne komade pomoću viljuške.
Povrće se začini sirćetom, prstohvatom soli, šećerom i biberom. Tako se povrće ostavlja da malo vri na tihoj vatri.
Špagete se skuvaju u velikoj količini ključale posoljene vode u skladu sa uputstvima na pakovanju.
Nakon što je povrće malo vrilo 15 minuta, u njega se dodaje grašak i dobro se izmeša. Smesa se ostavlja da vri na veoma tihoj vatri.
Sir se seče na veoma tanke komadiće.
Špagete sa italijanskim sosom se procede i pomešaju se sa povrćem. Dobro se izmešaju.
Špagete na sicilijanski način se ukrašavaju kriškama sira i serviraju se. Bon apeti!