Način pripreme
Skuvajte 2 pileća bataka zajedno sa 1 crnim lukom, 1 šargarepom, 1 zelenom paprikom, sa 2 čena belog luka, biberom u zrnu i solju.
Procedimo bujon i očistimo batake od kostiju. naseckajte 1 luk, 1 šargarepu, krompir i šaku paškanata.
Na malo maslaca i ulja propržite luk i šargarepu dok ne omekšaju, zalijte bujonom i dodajte krompir i paškanat. Kuvanu šargarepu, koju koristimo za bujon, izgnječimo viljuškom i takođe dodamo za boju.
Kuva se 30 minuta i dodajemo piletinu i šaku rezanaca. Začinjavam samo solju i biberom. Na kraju sipamo hladnu zapršku od 2 žumanca i kiselog mleka. Pos seckanim peršunom.
Začinjena pileća supa sa rezancima je aromatična i tako ukusna! Okuplja sve oko stola i donosi neverovatni osećaj topline.
Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge recepte za pileću supu ili pileću krem supu.