Pilav sa rezancima i bulgurom

Pilav sa rezancima i bulgurom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
357
365
Pilav sa rezancima i bulgurom
Fotografije: Anabel
19/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Lep tanjir sa pilavom od rezanaca i bulgura - praznik za nepce"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno naseckajte obe vrste luka i prodinstajte ih u zagrejanom ulju. Čim omekšaju, dodajte rezance.

Mešajte smesu dok rezanci ne postanu prozračni.

Nakon toga dodajte narendani paradajz i u malo vode rastvoreni paradajz pire.

Promešajte na kratko i dodajte oprani bulgur. Malo nakon toga dodajte bujon od povrća i začinite solju i biberom.

Čim pilav proključa, smanjite temperaturu na najnižu moguću, a šerpu poklopite.

Ostavite pilav da se krčka i nemojte da sklanjate poklopac 20 minuta.

Nakon toga isključite vatru i ne otvarajte šerpu još 15-ak minuta - na taj način će bulgur upiti svu tečnost i omekšaće dodatno.

Pilav sa rezancima i bulgurom je gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: