Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Začinjena supa sa lopticama i rezanicma

Začinjena supa sa lopticama i rezanicma

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Početnik
141049
Začinjena supa sa lopticama i rezanicma
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Veoma ukusna supa sa lopticama, koju odmah sipamo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • paprika - 1 komad, crvena
  • rezanci - 1 - 2 šake
  • pirinač - 2 kašike
  • belance - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 2 kašike ili 1 narendan paradajz
  • peršun
  • so
  • biber - po ukusu
  • selen
  • čubar - 2 - 3 prstohvata
  • univarzalni začin - 1 kašika, vegete (od povrća)
  • univerzalni začin - 2 - 3 kašike, za mleveno meso
  • nana - 2 prstohvata
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • Za začinjavanje
  • žumance - 1 komad
  • ksielo mleko - 4 - 5 kašika
  • sirće - kapljica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se narendaju na krupno rende. Prodinstaju se u ulju sa malo vode dok ne omekšaju. Dodaje se krompir, iseckan na kockice (prethodno oljušten i opran), dodaje se voda (oko litar i po).

Voda se ostavi da vri, nakon toga se dodaju loptice. One se prirpemaju na sledeći način: mleveno meso se umesi s pirinčem, belancem i začinima. Sve se promeša i prave se manje loptice, uvaljaju se u brašno i spuštaju u vrelu vodu.

Dodaje se paradajz pire i ostavi se da supa vri oko 15-20 minuta. Nakon toga se dodaju rezanci i začini. Ostavi se da vri još 10-15 minuta dok se potpuno ne skuvaju rezanci. Ako je neophodno dodaje se još vode ako je supa previše gusta.

Zaprška: Kiselo mleko se pomeša s žumancem i sirćetom i dobro promeša. Gotova supa se skloni ringle, dodaje se 4-5 kutlača čorbe u preliv i veoma dobro se promeša (to se radi da se izjednači temperatura preliva i supe).

Nakon toga se dodaje u supu uz neprekidno mešanje. Supa se vraća ponovo na ringlu i ostavlja se da vri 2-3 minuta dok se meša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: