Način pripreme
Luk i šargarepa se narendaju na krupno rende. Prodinstaju se u ulju sa malo vode dok ne omekšaju. Dodaje se krompir, iseckan na kockice (prethodno oljušten i opran), dodaje se voda (oko litar i po).
Voda se ostavi da vri, nakon toga se dodaju loptice. One se prirpemaju na sledeći način: mleveno meso se umesi s pirinčem, belancem i začinima. Sve se promeša i prave se manje loptice, uvaljaju se u brašno i spuštaju u vrelu vodu.
Dodaje se paradajz pire i ostavi se da supa vri oko 15-20 minuta. Nakon toga se dodaju rezanci i začini. Ostavi se da vri još 10-15 minuta dok se potpuno ne skuvaju rezanci. Ako je neophodno dodaje se još vode ako je supa previše gusta.
Zaprška: Kiselo mleko se pomeša s žumancem i sirćetom i dobro promeša. Gotova supa se skloni ringle, dodaje se 4-5 kutlača čorbe u preliv i veoma dobro se promeša (to se radi da se izjednači temperatura preliva i supe).
Nakon toga se dodaje u supu uz neprekidno mešanje. Supa se vraća ponovo na ringlu i ostavlja se da vri 2-3 minuta dok se meša.