Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija od graška, mesa i krompira

Janija od graška, mesa i krompira

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8743183k
Janija od graška, mesa i krompira
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Ukusna janija od krompira sa graškom i mekanom svinjetinom, koja obavezno ulazi u kategoriju naših omiljenih recepata"

Potrebni sastojci

  • svinjetina sa kostima - 500 g
  • ulje - 6 kašika
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • pečena crvena paprika - 1 komad
  • paradajz - 4 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • krompir - 5 - 6 komada
  • grašak - 1 šolja, iz konzerve
  • so
  • brašno - 1 kašika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetina se iseče na komade i kratko proprži u loncu da se zapečati.

Izvadite je iz šerpe i na njeno mesto stavite sitno seckani luk i šargarepu. Nakon što omekšaju, dodajte sitno iseckan beli luk i seckanu pečenu crvenu papriku.

Posle kratkog mešanja dodajte sitno iseckani ili mleveni paradajz. Dodajte kašiku aleve paprike, a zatim i prženo meso.

Ostavite janiju da se kuva 5-6 minuta, dodajte seckani krompir, sipajte vodu i posolite po ukusu.

Janija se ostavi da se krčka na niskoj temperaturi, a neposredno pre nego što bude gotova, dodaje se grašak iz konzerve. Da bi se ​​zgusnula, sipajte brašno rastvoreno u malo vode.

Ostavlja se još malo na šporetu, da ne bi ostao ukus sirovog brašna.

Kad je janija gotova, ostavite je da se malo prohladi i pospite sitno seckanim peršunom ili mirođijom.

Ako vam se dopada recept, isprobajte naše druge predloge za janiju od krompira, ukusnu janiju od graška ili grašak sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: