Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagate Karbonara po oroginalnom italijanskom receptu

Špagate Karbonara po oroginalnom italijanskom receptu

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
16348
Špagate Karbonara po oroginalnom italijanskom receptu
Fotografije: Denis Biserov
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Ova karbonara, zasnovana na originalnom italijanskom receptu, je najukusnija koju ste ikada probali."

Potrebni sastojci

  • parmezan - 40 g
  • maslinovo ulje - 10 ml
  • so
  • biber
  • jaja - 2 žumanca
  • špagete - 100 g
  • guanciale - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite tako što ćete staviti lonac vode na šporet na maksimalnoj temperaturi. Kada provri, posolite, promešajte vodu da upije so, dodajte špagete i kuvajte 9-10 min.

U međuvremenu, propržite Guanciale u tiganju na malo maslinovog ulja na niskoj temperaturi i stalno mešajte da postane hrskav.

Kad je gotovo, izvadite ga na papir da se ocedi i ostavite na njemu. Sada bi trebalo da ostane dosta masnoće u tiganju u kome ste ga pržili, dodajte kutlaču vode i tako ostavite, jer će nam trebati za sos.

Sada uzmite metalnu posudu i stavite u nju 2 žumanca, rendani parmezan, biber i vodu iz tiganja.

Sada stavite posudu preko ključale vode sa špagetima i mešajte dok ne postane gust sos, veoma je važno da voda ne ključa već da je umereno zagrejana.

Sada imate gotov sos za špagete. Kada su špagete skuvane, ubacite ih u tiganj da skinu masnoću, koja je ostala od gvančalea i dodati malo vode.

Zatim ih dodajte u sos i dobro promešajte. Ako su suve, dodajte malo vode u kojoj se kuvala testenina i ponovo dobro promešajte.

Sada uzmite dublji tanjir i kutlačom i hvataljkama zarolajte špagete i stavite u tanjir.

Guanciale iseckajte na sitno i stavite preko testenine, možete narendati i parmezan. Gotovo!

Ova Karbonara po originalnom italijanskom receptu, je najukusnija koju ste ikada probali.

Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge predloge za karbonaru ili ovu testeninu sa pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: