Način pripreme
Počnite tako što ćete staviti lonac vode na šporet na maksimalnoj temperaturi. Kada provri, posolite, promešajte vodu da upije so, dodajte špagete i kuvajte 9-10 min.
U međuvremenu, propržite Guanciale u tiganju na malo maslinovog ulja na niskoj temperaturi i stalno mešajte da postane hrskav.
Kad je gotovo, izvadite ga na papir da se ocedi i ostavite na njemu. Sada bi trebalo da ostane dosta masnoće u tiganju u kome ste ga pržili, dodajte kutlaču vode i tako ostavite, jer će nam trebati za sos.
Sada uzmite metalnu posudu i stavite u nju 2 žumanca, rendani parmezan, biber i vodu iz tiganja.
Sada stavite posudu preko ključale vode sa špagetima i mešajte dok ne postane gust sos, veoma je važno da voda ne ključa već da je umereno zagrejana.
Sada imate gotov sos za špagete. Kada su špagete skuvane, ubacite ih u tiganj da skinu masnoću, koja je ostala od gvančalea i dodati malo vode.
Zatim ih dodajte u sos i dobro promešajte. Ako su suve, dodajte malo vode u kojoj se kuvala testenina i ponovo dobro promešajte.
Sada uzmite dublji tanjir i kutlačom i hvataljkama zarolajte špagete i stavite u tanjir.
Guanciale iseckajte na sitno i stavite preko testenine, možete narendati i parmezan. Gotovo!
Ova Karbonara po originalnom italijanskom receptu, je najukusnija koju ste ikada probali.
Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge predloge za karbonaru ili ovu testeninu sa pavlakom.