Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špageti Bolonjeze po originalnom italijanskom receptu

Špageti Bolonjeze po originalnom italijanskom receptu

ažurirano:
Denis BiserovDenis Biserov
Šegrt
35697
Špageti Bolonjeze po originalnom italijanskom receptu
Fotografije: Denis Biserov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
6
"Špageti bolonjeze po originalnom italijanskom receptu koji će vas prebaciti u vašu voljenu Italiju."

Potrebni sastojci

  • luk - 150 g
  • šargarepa - 100 g
  • celer - 100 g
  • mešavina mlevenog mesa - 450 g
  • maslinovo ulje
  • paradajz sos - 500 ml
  • špageti - 80 g za 1 porciju
  • parmezan - 50 g
  • ulje - 10 g
  • lovorov list - 3 lista
  • so
  • biber
  • sveže mleko - 50 ml
  • bosiljak - 3 - 4 lista
  • crno vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Špageti bolonjeze po originalnom italijanskom receptu koji će vas prebaciti u vašu voljenu Italiju.

Crni luk, šargarepu i celer sitno iseckajte. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju ili šerpi i dinstajte povrće na umerenoj vatri 4-5 minuta dok ne omekša.

Povrću dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni i potpuno se pretvori u mrvice.

Sipajte crno vino i kuvajte 3-4 minuta dok alkohol ne ispari.

Sipajte paradajz sos i dodajte lovorov list. Smanjite vatru na nisku, ostavite da se sos krčka oko 2 sata, povremeno mešajući.

Kada je sos za špagete gotov, dodajte sveže mleko, so i biber po ukusu. Dobro promešajte.

Skuvajte špagete u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju (obično 8-10 minuta). Posle kuvanja, ocedite ih, ali ostavite malo vode za eventualno razblaživanje sosa.

Stavite špagete u šerpu, dodajte 3-4 dobre kašike sosa, 1 kutlaču vode u kojoj se kuvala testenina, maslac i parmezan, mešajte dok voda ne ispari.

Skuvane špagete stavite na tanjir, obilno prelijte bolonjeze sosom i pospite ljuspicama parmezana. Ukrasite listom bosiljka.

Testenina Bolonjeze postaje veoma ukusna kada se priprema po ovom italijanskom receptu. Probajte!

Prijatno :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: