Torteline Bolonjeze prema italijanskom receptu

14/01/2021
"Uživajte u tortelinama bolonjeze u celom njihovom sjaju - prema originalnom italijanskom receptu"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice39
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • torteline - 400 g, sa punjenjem od sira
  • ulje - 5 supenih kašika
  • mleveno meso - 350 g (mešavina)
  • paradajz - 2 šolje (pasirani)
  • kačkavalj - tvrdi (izrendani)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • crveno vino - 80 ml
  • so
  • bosiljak - 1 kašičica, suvi
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite sos za testeninu. U dubokom tiganju zagrejte ulje i zapržite prethodno sitno iseckanu šargarepu, beli luk i luk. Nakon što povrće omekne, dodajte u njega i mleveno meso.

Pažljivo mešajte, zato što mleveno meso treba da se pretvori u male mrvice. Nakon što pobeli, sipajte vino i promešajte. Čim alkohol ispari, dodajte i mleveni paradajz.

Sos Bolonjeze začinitze solju, suvim origanom i bosiljkom, crnim biberom po ukusu. Kada se sos zgusti, spreman je da se doda u pastu.

U međuvremeno skuvajte torteline prema uputstvu na pakovanju, iscedite ih i prelijte ukusnim sosem.

Torteline Bolonjeze na italijanski način su spremne za konzumaciju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar