Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Torteline Bolonjeze prema italijanskom receptu

Torteline Bolonjeze prema italijanskom receptu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Torteline Bolonjeze prema italijanskom receptu
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Uživajte u tortelinama bolonjeze u celom njihovom sjaju - prema originalnom italijanskom receptu"

Potrebni sastojci

  • torteline - 400 g, sa punjenjem od sira
  • ulje - 5 supenih kašika
  • mleveno meso - 350 g (mešavina)
  • paradajz - 2 šolje (pasirani)
  • kačkavalj - tvrdi (izrendani)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • crveno vino - 80 ml
  • so
  • bosiljak - 1 kašičica, suvi
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite sos za testeninu. U dubokom tiganju zagrejte ulje i zapržite prethodno sitno iseckanu šargarepu, beli luk i luk. Nakon što povrće omekne, dodajte u njega i mleveno meso.

Pažljivo mešajte, zato što mleveno meso treba da se pretvori u male mrvice. Nakon što pobeli, sipajte vino i promešajte. Čim alkohol ispari, dodajte i mleveni paradajz.

Sos Bolonjeze začinitze solju, suvim origanom i bosiljkom, crnim biberom po ukusu. Kada se sos zgusti, spreman je da se doda u pastu.

U međuvremeno skuvajte torteline prema uputstvu na pakovanju, iscedite ih i prelijte ukusnim sosem.

Torteline Bolonjeze na italijanski način su spremne za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: