Način pripreme
Priprema krompira:
Operite i kuvajte krompir oko 20-30 minuta. Kada je gotov, dobro ga ocedite i osušite. Zatim ga pržite oko 5 minuta na dobro zagrejanom ulju.
Izvadite ga na papirne ubruse da se ocedi od ulja, sitno iseckajte beli luk i posolite ga i dodajte biber i listiće majčine dušice, pa dobro promešajte (po želji možete dodati maslac).
Priprema šnicle:
Šnicle dobro izlupajte, bez udaranja u kost, i dobro začinite solju i biberom. Pohujte, počevši od brašna, nastavite sa jajima i završite sa prezlama. Pržite na skoro maksimalnoj temperaturi, koristeći ulje od krompira.
Okrenite šniclu na obe strane, uradite isto sa drugom. Kada porumene, gotove su, izvadite ih na papir da se ocede.
Na kraju šnicle stavite na tanjir i preko njih narendajte parmezan. Ako želite, možete pogledati video recept za šniclu Milaneze po originalnom italijanskom receptu.
Prijatno :)
Pogledajte više o konkurenciji - šta je bečka šnicla, kao i koje je najbolje meso za šnicle.