Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Ukusno jelo za zauzete domaćice

Ukusno jelo za zauzete domaćice

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Ukusno jelo za zauzete domaćice2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Nije lako biti domaćica, idete sa dužnosti na dužnost, zato smo tu da vam damo ideju za brz i lak obrok koji će vam uštedeti vreme"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 80 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • krompir - 500 g
  • za sos
  • pavlaka - 2 kašike
  • voda - 200 ml
  • paradajz pire - 1 kašika
  • biber - 0, 5 kašičice
  • so - 0, 5 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte pirinač do polovine, procedite i ponovo operite pod tekućom vodom, ostavite da se ponovo ocedi od vode.

U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckani crni luk 2-3 minuta i dodajte sitno narendanu šargarepu, pržite dok povrće ne omekša.

U posudi pomešajte mleveno meso sa prženim povrćem i napola skuvanim pirinčem. Dodajte rendani čen belog luka, biber i so po ukusu, mesite do jednolične smese i formirajte 10-11 ćuftica.

Poređajte ih u pleh na udaljenosti jednu od druge. Krompir oljuštite i isecite na okrugle kriške, poređajte uspravno između ćuftica. Pleh stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite jelo 15 minuta.

Za to vreme pripremite sos tako što ćete u posudi pomešati pavlaku sa vodom, pa promešajte. Dodajte paradajz pire, posolite i pobiberite, mešajte dok ne postane glatko.

Po isteku vremena izvadite pleh iz rerne, prelijte sos preko zapečenog jela i vratite ponovo u rernu. Završite jelo još 30 minuta.

Ako vam se dopada recept, isprobajte naše predloge za janiju sa ćufticama, ukusno zapečeno jelo sa mlevenim mesom ili ove prelepe đuvečiće sa mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: