Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Parena turšija u teglama

Parena turšija u teglama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Parena turšija u teglama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Parena turšija sa hrskavim povrćem, kojoj dodeljujemo počasno mesto na našem stolu!"

Potrebni sastojci

  • paprika - 5 kg crvene i mesnate paprike
  • karfiol - 2 i 1/2 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • celer - 2 glavice srednje veličine sa listovima
  • beli luk - 2 - 3 glavice
  • za salamuru
  • sirće - 3 l
  • voda - 3 l
  • ulje - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • so - 2 šolje
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • piment - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Svo povrće se opere. Drške paprike se nisko iseku i njihov semenski deo se na više mesta izbode debelom iglom. Očišćeni celer isecite na komade, a karfiol na cvetove.

Oljuštite čenove belog luka. Sastojci za salamuru se kuvaju u loncu na šporetu. 5-6 paprika sukcesivno se ubacuju u vrelu salamuru na 1-2 minuta da se popare.

Izvadite rešetkastom kašikom i ohladite na širokom plehu. Na dno svake tegle stavite stabljike celera. Odozgo rasporedite nekoliko paprika, a između njih rasporedite karfiol, celer, šargarepu i beli luk. Ovako se svaka tegla puni do vrha.

Odozgo stavite venac od stabljika celera. Umesto toga, možete koristiti pruće vinove loze da dobro pritisnete povrće. Prelijte poređanu turšiju ohlađenom salamurom, zatvorite i sterilišite tegle 15 minuta nakon što voda proključa.

Probajte i ovu parenu turšiju od crvene paprike i saznajte kako da napravite salamuru za turšiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: