Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Polutke krompira sa maslacem

Polutke krompira sa maslacem

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Polutke krompira sa maslacem
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Strašno ukusan krompir sa malo nepristojnim imenom!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 20 komada, srednje veličine
  • maslac - 50 g
  • čubar
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo pleh, koji svuda premažemo maslacem ili sa malo ulja. Krompir dobro operite bez ljuštenja. Presecite krompir na pola po dužini.

Isečeni krompir iznutra posolite sa malo soli i stavite na isečenu stranu u pleh.

Ovako poređani krompir pospite solju po želji, biberom, čubrom i na kraju na svaki krompir stavite komadiće maslaca.

Između poređanih krompira stavlja se i malo maslaca, ako ga pripremate na maslacu, a ne na ulju.

Krompir pecite u zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta. Nakon što je gotov, ostavite ga da odstoji u rerni ili van nje oko 10 minuta kako bi krompir mogao da upije preostali maslac.

Ako volite krompir, obavezno probajte naš krompir pečen u rerni, ovaj ukusni punjeni krompir ili klasični gratin od krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: