Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Okrugli kalup sa prstenom 22 - 24 cm nauljen i obložen papirom za pečenje.
Plodovi se čiste od koštica.
U posudi mikserom umutite maslac, prstohvat soli i šećera oko 7-8 minuta dok ne postane krem. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro umutite dok se šećer ne istopi. Ovo mućenje će kolač od šljiva učiniti vazdupastim. Sledi prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet se muti, samo dok se ne ujednači.
Testo za kolač se sipa u kalup, rasporedi se.
Po vrhu rasporedite prepolovljene plave šljive.
Pospite smeđim šećerom pomešanim sa cimetom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40-45 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu testa ne izađe suva.
Izvadite kolač od šljiva, ohladite ga 15 minuta i oštrim nožem prođite po spoljašnjoj strani kalupa, jer su se krajnje šljive, po svoj prilici, zalepile svojim sokovima koji su istekli, tako ćete dobro osloboditi i otkačiti prsten.
Potpuno ohladite i pospite sa malo šećera u prahu na Kolač sa plavim šljivama iz Njujork Tajmsa