Način pripreme
Jagnjeće iznutrice se kuvaju u 500 ml vode. Nakon što se ohlade, sitno se iseckaju, a bujon od kuvanja se sačuva.
Sitno iseckajte mladi luk. Čorbadžijske paprike naseckamo na kriške. Pirinač potopimo u vodi na 20 minuta.
Jagnjetina se iseče na komade i prži na zagrejanom ulju.
Izvadimo je rešetkastom kašikom na tanjir. Na istoj masnoći prvo dinstamo beli deo luka, dodajući kašiku-dve bujona.
Dodajte oceđeni pirinač, čorbadžijsku papriku, rendani paradajz i zeleni deo luka.
Vraćamo meso, iseckane iznutrice i sitno seckani peršun. Posolite i pobiberite i dodajte vreli jagnjeći bujon.
Jelo se dinsta na laganoj vatri oko 10-12 minuta.
Jelo rasporedite u đuvečare, dodajući po jedan čen belog luka. Posipamo istopljenim maslacem i alevom paprikom. Po želji možete dodati jednu ljutu papriku po porciji.
Zapečemo u jako zagrejanoj rerni oko 25 minuta.
Po želji možete narendati kačkavalj ili dodati 2-3 kuglice mocarele i ponovo zapeći.
Dobićete fantastično ukusno jelo, ali u mojoj porodici se preferira bez mlečnih proizvoda.
Kavarmu serviramo toplu, jer se maslac na površini brzo hladi.
Od jagnjećih iznutrica preporučujemo da probate našu klasičnu sarmu od iznutrica, a ako volite kavarmu, probajte i naše recepte za pileću kavarmu ili ovu ukusnu kavarmu od svinjetine.