Način pripreme
Miš-maš je klasično bugarsko jelo koje kombinuje sveže povrće, jaja i kravlji sir u primamljivoj mešavini ukusa i tekstura.
Ovaj recept daje svežinu i ukus svakom obroku uz jednostavnost i brzinu u pripremi. Probajte ova miš-maš, bogat bojama i ukusima, koji će se svideti svima.
Način pripreme:
1. Priprema povrća: Počnite sa pripremom sastojaka. Crveni luk isecite na tanka rebarca, a beli luk sitno. Zatim isecite papriku na sitne kockice, a paradajz na sitne komade. Peršun iseckajte na sitno;
2. Propržite luk i beli luk: Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i beli luk i pržite 2-3 minuta dok ne omekšaju i počnu da dobijaju blago zlatnu boju;
3. Dodajte paprike: Dodajte seckane paprike u tiganj i kuvajte još 3-4 minuta dok ne omekšaju i dok se dobro ne skuvaju. Povremeno mešajte da se ravnomerno prži;
4. Umutite jaja i dodajte ih povrću u tiganju. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se jaja ne skuvaju i ne postanu mekana, oko 2-3 minuta;
5. Dodajte paradajz i sir: Kada su jaja gotova, dodajte seckani paradajz i izmrvljeni sir. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine;
6. Završno začinjavanje: Začiniti seckanim peršunom, solju, biberom, čubrom i sa malo aleve paprike po ukusu. Lagano promešajte i ostavite na vatri još 1-2 minuta dok se svi ukusi ne sjedine;
7. Posluživanje: Poslužite miš-mašu topao, ukrašen svežim peršunovim listom. Uživajte u ovom aromatičnom i ukusnom jelu! Prijatno :)
Ovaj recept za miš-maš idealan je za ljubitelje tradicionalne bugarske kuhinje, koji vole da pripreme nešto brzo, lako i istovremeno ukusno.