Način pripreme
Verovatno ste probali slatko od bundeve i neku vrstu slatka od pomorandže, ali jedva da ste ih kombinovali. A ovo je više nego odlična ideja!
Bundevu iseći na sitne komade, dodati šećer i ostaviti oko 2-3 sata.
Stavite šerpu na šporet i kada provri kuvajte 20 minuta, pa ostavite da se potpuno ohladi.
Isecite limun na komade. Koru pomorandže narendajte, oljuštite je i isecite na komade.
U šerpu stavite limun, pomorandžu i rendani đumbir.
Slatko stavite na šporet i nakon što provri kuvajte na tihoj vatri 30 minuta uz povremeno mešanje.
Za to vreme potopite želatin u posudu sa malo vode (3-4 kašike) oko 10 minuta.
Zatim dodajte u želatin 3-4 kašike sirupa i promešajte.
Sklonite slatko sa vatre i dodajte rastvoreni želatin.
Izmešajte i sipajte slatko u tegle.
Najukusnije slatko od bundeve je gotovo. Možete ga kombinovati sa vazdušastim uštipcima, domaćim prženicama, tiganjicama i čime ne!