Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Rigatoni sa karfiolom i fetom

Rigatoni sa karfiolom i fetom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Rigatoni sa karfiolom i fetom
Fotografije: Juliya
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Rigatoni sa karfiolom i fetom ako želite nešto zaista drugačije večeras za večeru"

Potrebni sastojci

  • rigatoni - 200 g
  • karfiol - 500 g (cveće)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • crne masline - 60 g
  • feta sir - 200 g
  • beli luk - 2 čena
  • origano - 2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pospite karfiol začinima, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i promešajte.

Prebacite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20-30 minuta.

Za to vreme isecite luk na kolutove, šargarepu na tanke trakice po dužini, a beli luk naseckajte na sitno.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i prodinstajte iseckano povrće.

Dodajte pečeni karfiol i promešajte.

U međuvremenu skuvajte rigatone u slanoj vodi, ocedite i prebacite u šerpu.

Dodajte crne masline i promešajte.

Poređajte rigatoni sa karfiolom na tanjire i odozgo stavite feta sir.

Rigatoni sa karfiolom i fetom su aromatični i veoma ukusni.

Pogledajte kako da kuvate karfiol i kako da pripremite pirinač od karfiola.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: