Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Rigatoni sa pavlakom, patlidžanom i parmezanom

Rigatoni sa pavlakom, patlidžanom i parmezanom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3351151k97
Rigatoni sa pavlakom, patlidžanom i parmezanom
Fotografije: Juliya
1 / 3
08/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Što više parmezana stavite na rigatone sa pavlakom i patlidžanom, to će biti ukusnije"

Potrebni sastojci

  • rigatoni - 100 g
  • patlidžan - 1 komad, veliki
  • ulje - 2 kašike
  • kravlji maslac - 30 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • parmezan - 100 g
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oljuštiti i iseći na kockice.

Zagrejte ulje, dinstajte patlidžan dok ne omekša (po potrebi dodajte 1-2 kašike vode) i izvadite ga.

U tiganju istopite maslac i pavlaku na laganoj vatri.

Dodajte narendani parmezan i mešajte dok se ne istopi.

Dodajte patlidžan, biber, muskatni oraščić i promešajte.

U međuvremenu skuvajte rigatone u slanoj vodi, ocedite i sipajte u šerpu.

Promešajte i poslužite rigatone sa patlidžanom i parmezanom.

Po želji pospite rendanim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: