Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pirinač u rerni»Vrganji sa pirinčem i čedar sirom

Vrganji sa pirinčem i čedar sirom

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
13641186
Vrganji sa pirinčem i čedar sirom
Fotografije: Petya Stoineva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Aromatično jelo sa vrganjima i pirinčem je odgovarajuće za prohladne jesenje večeri."

Potrebni sastojci

  • suvi vrganji - 30 g
  • pirinač - 250 g
  • voda - 500 ml
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • čedar - 100 ml
  • majčina dušica - 3 struka, sveža
  • so
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite vrganje u 500 ml vode.

Crni luk i šargarepu sitno izrendajte i dinstajte u ulju 5 minuta.

Dodajte pirinač i vrganje, začinite solju i biberom i ostavite na vatri još 10 minuta.

Prebacite dinstajte sastojke u pleh, sipajte vodu u koju ste potopili vrganje, stavite majčinu dušicu i pecite u rerni oko 15 minuta. Nakon što isključite rernu pospite rendanim čedar sirom.

Aromatično jelo sa vrganjima i pirinčem je odgovarajuće za prohladne jesenje večeri.

Pogledajte još kako se čiste vrganji i kako se suše vrganji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: