Način pripreme
Lešnici se samelju. U njih se dodaje brašno, kakao, šećer, so i maslac iseckan na kockice. Smesa se izgnječi rukama dok se ne formiraju mrve od maslaca.
Kalup koji se otvara veličine 26 cm se oblaže papirom za pečenje. U njega se raspoređuje smesa od maslaca tako što se izdiže i oko borda.
Stavlja se u frižider.
Kisela pavlaka se pomeša sa šećerom, jajima, krem sirom i tečnom pavlakom. Meša se i dodaje se suvi puding.
Deli se na dva jednaka dela. U jedan se dodaje vanila, a u drugi kakao.
Na osnovu čizkejka prvo se stavlja smeđa smesa i po njoj se raspoređuje bela.
Odozgo se ređaju trešnje.
Čizkejk se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta. Nakon što istekne vreme, rerna se isključuje, vrata se otvarau i kolač se ostavlja na još 20 minuta u rerni.
Hladi se na sobnoj temperaturi i nakon toga se stavlja u frižider na nekoliko sati.
Čizkejk može da se ukrasi po želji. Svi proizvodi za ukras se pomešaju i mute se miskerom.
Dobijeni krem se stavlja u špric sa zvezdastim vrhom i špricaju se ružice.
Pečeni čizkejk sa trešnjama je gotov.