Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Pečeni čizkejk sa trešnjama

Pečeni čizkejk sa trešnjama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Pečeni čizkejk sa trešnjama
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Čizkejk sa trešnjama je jedan od najlepših letnjih deserata - napravite ga i uživajte"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • brašno - 250 g
  • lešnici - 50 g
  • kakao - 20 g
  • smeđi šećer - 100 g
  • maslac - 170 g, hladni
  • so - 1 prstohvat
  • za krem
  • trešnje - 300 g, bez koštica
  • šećer - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • kisela pavlaka - 500 g
  • krem sir - 200 g
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • vanila
  • kakao - 25 g
  • puding od vanile - 1 pakovanje (37 g)
  • za ukras
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 30 g
  • krem ole - 30 g, dr Oetker
* merne jedinice

Način pripreme

Lešnici se samelju. U njih se dodaje brašno, kakao, šećer, so i maslac iseckan na kockice. Smesa se izgnječi rukama dok se ne formiraju mrve od maslaca.

Kalup koji se otvara veličine 26 cm se oblaže papirom za pečenje. U njega se raspoređuje smesa od maslaca tako što se izdiže i oko borda.

Stavlja se u frižider.

Kisela pavlaka se pomeša sa šećerom, jajima, krem sirom i tečnom pavlakom. Meša se i dodaje se suvi puding.

Deli se na dva jednaka dela. U jedan se dodaje vanila, a u drugi kakao.

Na osnovu čizkejka prvo se stavlja smeđa smesa i po njoj se raspoređuje bela.

Odozgo se ređaju trešnje.

Čizkejk se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta. Nakon što istekne vreme, rerna se isključuje, vrata se otvarau i kolač se ostavlja na još 20 minuta u rerni.

Hladi se na sobnoj temperaturi i nakon toga se stavlja u frižider na nekoliko sati.

Čizkejk može da se ukrasi po želji. Svi proizvodi za ukras se pomešaju i mute se miskerom.

Dobijeni krem se stavlja u špric sa zvezdastim vrhom i špricaju se ružice.

Pečeni čizkejk sa trešnjama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: