Način pripreme
Krem sir, jaja i maslac treba da se prethodno izvade iz frižidera i da odstoje bar sat da budu na sobnoj temperaturi.
Bundeva se oljušti i očisti od semenki. Kuva se dok potpuno ne omekša. Pasira se dok se ne dobije pire.
Keks se samelje blenderom. Ako nemate, može da se namrvi i u avanu, ali keks treba da je potpuno namrvljen. U mleveni keks se dodaje kakao i omekšali maslac. Zamese se rukom dok se ne dobiju maslac mrvice. Mrvice se rasporede ravnomerno po dnu kalupa za tortu, pritiskaju se rukama.
Krem sir se muti mikserom. Dodaje se šećer u prahu i ponovo se muti. Jedno po jedno, uz neprestano mešanje, se dodaju i jaja. Na kraju se dodaje vanila.
U ovu smesu se dodaje i pire od bundeve. Muti se pažljivo drvenom varjačom. Smesa se sipa preko kore od keksa i maslaca.
Čizkejk sa budnevom se peče u prehodno zagrejanoj rerni na 150 stepeno 90 minuta. Nakon što se kolač ispeče ne vadi se iz rerne. Rerna se isključuje i blago otškrine.
Izvadi se kada se potpuno ohladi.