Način pripreme
Operite i prepolovite breskve ili kajsije. Isecite ih na tanke polumesece. Prebacimo ih u pleh sa papirom za pečenje, pomešamo sa šećerom i cimetom i pečemo na 200 stepeni oko sat vremena.
Za krambl u drugom tiganju pomešajte brašno, smeđi šećer, cimet i istopljeni maslac. Promešajte i takođe stavite u rernu, ali samo oko 20 minuta.
Preostali istopljeni maslac pomešajte sa izmrvljenim keksom da napravite podlogu čizkejka.
Prebacujemo ga u obruč prečnika 24 cm. Za krem, prvo umutimo jaja sa šećerom do kremaste konzistencije.
Dodajte ostale sastojke, pažljivo mešajte, da se krem sir i rikota ne zgrudvaju.
Polovinu smese sipamo u pleh u koji smo već naneli keks. Dodajte malo pečenih breskvi i malo krambla.
Sipamo još malo breskvi ili kajsija. Kao i još malo krambla.
Voćni čizkejk pecite do lepe zlatne boje na 190 stepeni u zagrejanoj rerni. Potrebno je oko 50 min.
Nakon isteka vremena, isključite rernu i ostavite da se u njoj ohladi. Dobro je držati ga u frižideru nekoliko sati.
Pečeni čizkejk sa breskvama ukrašavamo sa još pečenih breskvi i kramblom. Uživajte!
Takođe bacite pogled na ove različite po ukusu recepte za pečeni čizkejk.