Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa ukusom mente sa čokoladom i maskarponeom

Torta sa ukusom mente sa čokoladom i maskarponeom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Torta sa ukusom mente sa čokoladom i maskarponeom
Fotografije: Juliya
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Veoma mekana i sočna čokoladna torta sa ukusom mente"

Potrebni sastojci

  • brašno - 230 g
  • šećer - 90 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • žumanca - 3 komada
  • belanca - 3 komada
  • sirup od mente - 15 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • Za krem
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • sirup od mente - 3 - 7 kašika (po ukusu)
  • Za glazuru
  • šećer - 4 kašike
  • kakao - 2 kašike
  • sveže mleko - 4 kašike
  • kravlji maslac - 30 g
  • čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac sa šećerom.

Dodajte žumanca i sirup od mente.

Dodajte prosejano brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo.

Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte u smesu u delovima, lagano mešajući lopaticom dok se ne dobije jednolično testo.

Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40 minuta (proverite čačkalicom).

Za krem, umutite maskarpone i pavlaku sa šećerom u prahu i dodajte sirup od mente.

Potpuno ohlađenu koru prepolovite i pokrijte kremom.

Zatim tortu sa svih strana premažite kremom i ostavite u frižideru 1-2 sata.

Za glazuru pomešajte šećer, kakao, mleko i maslac i stavite na šporet.

Kada smesa provri, sklonite šerpu sa ringle, dodajte čokoladu i promešajte.

Ostavite da se ohladi, prelijte tortu ovim glazurom i stavite je u frižider.

Torta od mente je spremna. Tortu možete ukrasiti po želji.

Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge predloge za čokoladne torte ili našu tortu sa spanaćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: