Način pripreme
U dve posude odvojite žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa šećerom do bledo žutog i penastog krema. Dodajte prosejani kakao, brašno, vanilu i prašak za pecivo.
Mešajte do homogene smese i dodajte crvenu boju za kolače u prahu dok se ne dobije željena boja. Umutite belanca u čvrst sneg i postepeno dodajte u smesu sa žumancima, pažljivo mešajući drvenom kašikom.
Tako dobijenu smesu rasporedite u tri kalupa za pečenje prethodno obložena papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 minuta. Nakon što su kore pečene, ostavimo ih na stranu da se ohlade.
Polovinu slatke pavlake stavimo na šporet da se ugreje i dodamo belu čokoladu izlomljenu na komade.
Mešajte dok se potpuno ne homogenizuje. Ostavite da se ohladi i stavite u zamrzivač na oko 10 minuta da se ohladi. Posle toga ganaš umutite mikserom do vazdušastog krema. Dok se ganaš hladi u frižideru, preostalu slatku pavlaku umutite sa granuliranim šećerom u vazdušasti krem.
Maskarpone, koji treba da bude na sobnoj temperaturi, pomešajte sa šećerom u prahu. U većoj posudi pomešajte umućeni ganaš, pavlaku i maskarpone, pažljivo mešajući lopaticom dok se potpuno ne homogenizuje.
Dobro je sastaviti tortu u ring sa visokim zidovima. Stavite prvu koru, prelijte je sa svežim mlekom i stavite od krema. Ređajte borovnice, pa drugu koru, prelijte je mlekom i ponovo krem, pa poređajte borovnice. Završavamo trećom korom koju takođe prelijemo mlekom i ukrašavamo borovnicama. Prelivenu tortu stavite u frižider na 1 noć da se stegne. Pre serviranja pažljivo uklonite prsten.
Gola torta sa borovnicama sa jedinstveno ukusnim kremom. Desert sa borovnicama, koji nikada nećete zaboraviti!
U sezoni borovnica, obavezno probajte naš čizkejk sa borovnicama, ove mafine sa borovnicama ili ovu pitu sa borovnicama.