Način pripreme
Kuvani krompir narendam na krupno, formirajući krug u odgovarajućem tanjiru za tortu.
Stavljam sos odozgo. Slede jaja /narendana na krupno/, ponovo sos odozgo, pa se sos pažljivo zagladi špatulom ili nožem.
Posle jaja /narendanih na srednjem rendetu/- i oceđenih krastavaca (bez soka), ponovo sos i ponovo poravnam. Sada dolaze kuvane i ohlađene pileće grudi isečene na trakice (u vodu sam stavila biber u zrnu, rendani paškanat, peršun i po želji lovorov list).
Ponovo sos i poravnamo. Odozgo poređamo kuvanu šargarepu narendanu na srednju veličinu.
Cela slana torta se premazuje sosom, a ja odozgo obilno narendam kačkavalj.
Slanu tortu ukrašavam krompirom po izboru.
Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše druge recepte za slane torte ili našu ukusnu tortu od palačinki.