Retro majonez

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
21/11/2018
"Prava francuskinja zna tačno kako se pravi najukusniji majonez, sada i vi "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano287
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tvrdo skuvana žumanca provucite kroz gusto sito. Dodajte u njih 2 sirova žumanca i mešajte drvenom varjačom dok se ne dobije glatka smesa. Razume se, možete da koristite i mikser.

Uz neprestano mućenje ili mešanje dolivajte sasvim lagano maslinovo ulje u tankom mlazu zajedno sa sirćetom i dodajte jedno po jedno preostala žumanca, sok od limuna i mleko.

Na kraju začinite majonez solju i biberom. Po želji u majonez mogu da se dodaju pasirani čen belog luka i vaši omiljeneni sveži začini.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar