Način pripreme
Naš prvi zadatak je da pripremimo naše proizvode:
- oljuštite i narendajte šargarepu;
- sitno iseckajte masline;
- narendajte kačkavalj;
- narendajte sir;
- sitno iseckajte mladi luk;
- isecite pileću šunku, koja je u mom slučaju isečena na male kockice;
- prosejte brašno;
- stavite kiselo mleko u posudu, dodajte mu prašak za pecivo i mešajte dok se ne dobije reakcija.
Razbijemo jaja u posudi. Zatim dodajemo kiselo mleko sa praškom za pecivo i maslinovim uljem. Dobro promešamo, pa postepeno dodajemo brašno, intenzivno mešajući da nema grudvica.
Nakon što je smesa gotova, dodajte sve ostale proizvode, plus začine, i dobro promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga maslinovim uljem.
Uključite rernu na 180 stepeni. Uz pomoće kašike (kuglu) za sladoled, stavljajte od smese u pleh, ostavljajući malo prostora između svake kugle, jer će naši slani keksići narasti tokom pečenja.
Pečemo dok ne bude gotovo.
Od ove mešavine ćete dobiti 31 komada neverovatno ukusnih slanih keksića, koji su pogodni kako za putovanja, tako i za grickanje u bilo kom trenutku.
Uživajte!
Pogledajte još ideja za domaće grisine i za mnogo slanih mafina, koje možete da prošetate bilo gde i bilo kada.