Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Paelja»Paelja sa škampima i školjkama

Paelja sa škampima i školjkama

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Paelja sa škampima i školjkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Vreme je za iskušenje sa mirisom mora i neponovljivim, bogatim ukusom - Neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • školjke - 500 g skuvane (sa ljušturom)
  • škampi - 250 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paprike - 1 komad, zelena
  • pirinač - 250 g
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 2 komada, ili iz konzerve
  • belo vino - 50 ml
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • limun - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze
  • voda - 1.5 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Školjke se očiste nožem i stavljaju u vodu sa malo belog vina oko 2-3 minuta. U tiganju ugrejte 2-3 supene kašike maslinovog ulja i dinstajte škampe. Začinite solju i i biberom i prebacite u drugu posudu.

U isti tiganj stavite još malo maslinogov ulja. Stavite sitno iseckane paprike, dodajte isitnjen peršun i beli luk. Paradajz isecite na kockice i sipajte i tiganj.

Kad paradajz počne da krčka na masti, dodajte pirinač. Promešajte i sipajte vino. Kad pirinač upije tečnost, dodaje se voda. Na kraju stavite školjke i škampe.

Promešajte i sipajte sve u pleh za pečenje i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u slaboj rerni oko 180 stepeni, dok pirinač ne upije svu tečnost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: