Način pripreme
Jedan luk se oljušti i iseče na ne previše sitno i posoli.
Sipajte oko 2 kašike ulja u šerpu i stavite na šporet da se zagreje. U njemu lagano pržite luk.
Za to vreme šargarepa i krompir se oljušte i iseku na kockice, a cvetići brokolija i karfiola se operu i iseku na pola, pa na 2-3 dela.
Kada luk omekša, dodajte ostalo povrće bez paradajza. Sve se zalije sa oko 1 litar vode i ostavi da se kuva dok se sve povrće dobro ne skuva.
Malo pre nego što bude gotovo, u krem supu se dodaje fida (može se koristiti i pirinač).
Čim se i ona prokuva, jedan veliki ili dva manja paradajza se operu i grubo iseckaju u supu.
Sve se kuva dok povrće ne bude gotovo.
Za to vreme 10-15 grančica svežeg peršuna se sitno isecka i doda u šerpu sa supom od karfiola.
Uklanja se sa vatre i ostavlja se da se malo ohladi.
Pasira se dok potpuno ne postane glatko. Začini se sa sveže ceđenim sokom od limuna. Krem supa sa karfiolom i krompirom poslužuje se uz uz mrvljeni sir.
Prijatno :)
Pogledajte i kako se blanšira karfiol i zašto bi trebalo da jedete više karfiola.