Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Krem supa sa karfiolom i prazilukom

Krem supa sa karfiolom i prazilukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k947
Krem supa sa karfiolom i prazilukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
30/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"I kad govorimo o klasici - da li ste probali našu omiljenu krem supu od karfiola i praziluka"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 500 g
  • krompir - 2 komada, mali (150 g)
  • praziluk - 125 g, samo beli deo
  • maslac - 75 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • beli biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • peršun - sitno iseckan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte beli deo strukova praziluka i zapržite ih dok ne omekšaju u maslacu sa prstohvatom soli - oko 7 minuta na tihoj vatri.

Dodajte opran i na male ružice iskidan karfiol, dodajte i krompir, oljušten i isečen na parčiće.

Prelijte mlekom i sa još dva prstohvata soli i skuvajte na tihoj do umerenoj vatri 30 minuta.

Ostavite nekoliko minuta da se supa ohladi i pasirajte na maksimalnoj brzini dok ne dobijete gladak krem.

Nalijte pavlaku, začinite muskatnim oraščićem, belim biberom i sa još soli, ako je neophodno, i pasirajte još jednom na kratko dok se ne homogenizuje i ne dobije još finiju konzistenciju.

Servirajte toplu supu ili ohlađenu posutu sitno iseckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: