Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od povrća»Veganska krem supa sa krompirom i karfiolom

Veganska krem supa sa krompirom i karfiolom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Veganska krem supa sa krompirom i karfiolom
Fotografije: Smarfieta
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Specijalno za vegane, kao i za sve koji žele da jedu nešto ukusno, ali posno - jedinstvena krem supa sa karfiolom i krompirom. Nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • karfiol - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 srednja glavica
  • mirođija - 1 šaka
  • peršun - nekoliko listića
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje
  • za krutone
  • hleb - 4 - 5 kriški
  • so
  • ulje
  • začini - origano, biber
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i isečemo na velike kocke. Šargarepu takođe ljuštimo i sečemo na male kocke. Zagrevamo ulje i stavljamo sitno isečen luk unutra. Zapržimo na kratko i dodajemo šargarepu.

Dinstamo i dodajemo malo vode. Čim provri 5 minuta stavljamo i krompir. Dodajemo vrelu vodu, tek toliko da pokrije krompir. Kuvamo tako 10 minuta pod poklopcem.

Ako korsitimo svež karfiol - operemo i odvojimo ružice, a ako koristimo zamrznut (kao ja) dirketno stavljamo u šerpu. Dodajemo začine.

Kuvamo dok karfiol ne omekša - oko 10 minuta najviše.

Sečemo peršun i mirođiju na sitno, dodajemo ih u supu, čim je karfiol gotov. Pasiramo još vruću supu.

Za krutone isečemo nekoliko kriški belog hleba na kocke. Stavljamo ih u posudu za pečenje, posipamo uljem solju i drugim začinima po želji. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Serviramo toplu supu posutu krutonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: