Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od sočiva i maslina

Pašteta od sočiva i maslina

Pašteta od sočiva i maslina
Fotografije: Zdravka Belishka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Evo kako da napravite savršeno predjelo od sočiva"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja, crveno
  • masline - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • paradajz - 1/2 komada, bez semena
  • kumin - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • mleveni orasi - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oprano crveno sočivo prelije se hladnom vodom i kuva na šporetu 15 minuta. Ocedite ga i sipajte u bokal seckalice ili blendera.

Dodati oljuštene i seckane čenove belog luka, malo soli i kumina. Masline se očiste od koštica i dodaju, isečene na komade. Sipaju se 2-3 kašike maslinovog ulja, sok od limuna i kašika mlevenih oraha, ali može i bez njih.

Paradajz se oljušti i uklone mu se semenke, dodaje se u bokal seckalice. Blenda se dva ili tri puta, da se dobije gusta pasta.

Poklopac se skida i probamo, ako nam je pašteta dobra, poslužimo je sa kriškama isečenog paradajza. Ako mislite da je previše gusta, uvek možete da je razblažite sa vrlo malo vode i ponovo će biti dobrog ukusa, ali meni se tako dopala.

Ako vam se sviđa recept, probajte naša druge namaze od sočiva ili ovo sočivo plakiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: